Jan Rorije zong altijd al op feesten en partijen. Tijdens een optreden op de Nijmeegse Vierdaagse hoorde de Zwolse restauranthouder 'Hans Borrel' Jan zingen en vroeg om te komen optreden in het Zwolse Theaterrestaurant Zizi. Na drie maanden opgetreden te hebben in dit restaurant stroomden de boekingen voor andere feesten en partijen binnen. En zo ging Jan van start met zijn loopbaan als zanger.

Van het in omvang bescheiden publiek in Zizi maakt Jan de overstap naar een vol FC Zwolle stadion. Daarna ging het snel en werden de plannen voor een eerste cd single gemaakt: 'Cupido'. Na veel regionale promotie werd een nieuwe single uitgebracht, 'Mijn Liefste'. Op deze single kwamen veel reacties en een eerste optreden op landelijk TV, 'Let's Make Music' was al snel een feit. Tussendoor werd ook de FC Zwolle promotiesingle uitgebracht, in samenwerking met Willem Gunneman en FC Zwolle.

De singles werden gevolgd door het debuut album: 'Ja, ik ben Jan', welke werd uitgereikt door Albert West. Jan had de smaak te pakken en al snel volgden een nieuwe single 'Laat me vrij' en een nieuw album 'Cirkels van het Leven'. Natuurlijk gingen de vele optredens op feesten en partijen gewoon door.
Vorig jaar zomer bracht Jan een nieuwe single uit 'De Sleurhut', over het wel en wee van de caravanvakantie! Dit bracht Jan in contact met 2 grote fans van het voetballende Oranje, die uitgedost in Oranje kledij in een speciale 'sleurhut' het land rond trekken. De nieuwste single 'De Bikkels van Van Basten' is dan ook samen met deze fans tot stand gekomen en staat geheel in het teken van het WK 2006.

Jan Rorije zong voor zijn Nederlandse loopbaan vele zomerseizoenen in Spaanse badplaatsen. Zijn toenmalige artiestennaam was John Roy. In Nederland heeft Jan gekozen voor zijn eigen naam.

John Roy - toen Jan Rorije - nu